Kopia%2520NOWE_LOGO_edited_edited_edited

Proces powstania świeżo palonej kawy Donna Palonna zaczyna się na drugim końcu świata, gdzie na plantacji dorastają kwiaty kawowca. Dojrzałe jagody kawowca w kolorze czerwieni są zbierane, płukane, oddzielane od skórek i selekcjonowane.  Ziarna odpowiedniej wielkości i jakości zostają pakowane i wysyłane do naszego dystrybutora w Polsce. Już tutaj są odpowiednio palone w tradycyjnym piecu bębnowym przy określonej temperaturze i właściwym czasie wymaganym dla uzyskania pożądanego profilu palenia.

Kopia%2520NOWE_LOGO_edited_edited_edited

Stopień palenia kawy jest niezwykle ważny, ponieważ to on wydobywa jej smak. Nasza kawa jest palona od jasnego do średniego stopnia. Świeżo wypalona kawa jest pakowana w strunowe opakowania z wewnętrznym wentylem, służącym wypuszczaniu dwutlenku węgla, który ulatnia się w wyniku palenia kawy. Wentyl jest jednokierunkowy, dzięki czemu nasza świeżo palona kawa zachowuje świeżość i aromat. Po otwarciu możesz się delektować wyjątkowym smakiem, a przy pomocy strunowego zamknięcia opakowania Twoja kawa dłużej zachowa aromat.