
Proces powstania świeżo palonej kawy Donna Palonna zaczyna się na drugim końcu świata, gdzie na plantacji dorastają kwiaty kawowca. Dojrzałe jagody kawowca w kolorze czerwieni są zbierane, płukane, oddzielane od skórek i selekcjonowane. Ziarna odpowiedniej wielkości i jakości zostają pakowane i wysyłane do naszego dystrybutora w Polsce. Już tutaj są odpowiednio palone w tradycyjnym piecu bębnowym przy określonej temperaturze i właściwym czasie wymaganym dla uzyskania pożądanego profilu palenia.

Stopień palenia kawy jest niezwykle ważny, ponieważ to on wydobywa jej smak. Nasza kawa jest palona od jasnego do średniego stopnia. Świeżo wypalona kawa jest pakowana w strunowe opakowania z wewnętrznym wentylem, służącym wypuszczaniu dwutlenku węgla, który ulatnia się w wyniku palenia kawy. Wentyl jest jednokierunkowy, dzięki czemu nasza świeżo palona kawa zachowuje świeżość i aromat. Po otwarciu możesz się delektować wyjątkowym smakiem, a przy pomocy strunowego zamknięcia opakowania Twoja kawa dłużej zachowa aromat.